Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μόλυβος, 8 Αυγούστου 2013

2η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας «ΑΡΙΩΝ»

Ολοκληρώθηκε χθες η 2η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας «ΑΡΙΩΝ» στον Μόλυβο, τον τόπο του Αρίωνα του Κιθαρωδού. Η φετινή διοργάνωση που πραγματοποίησε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Βόρειο Αιγαίο», του νέου θεσμού «Πέλαγος Πολιτισμού» και σύμφωνα με την ένταξή του φεστιβάλ στο «ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013». Η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της διεθνούς φήμης κιθαρίστας Κορίνας Βουγιούκα, και της Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Κα. Μιράντα Καλδή.
Η Ακαδημία, που έλαβε χώρα από 1η έως 6 Αυγούστου, είχε ως βασικούς προσκεκλημένους τη διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου η οποία έδωσε μία ιδιαίτερη και συναρπαστική συναυλία στο Κάστρο Μολύβου με τη συνοδεία της πολυβραβευμένης κιθαρίστας Κορίνα Βουγιούκα, τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα και καθηγητή στη Μουσική Ακαδημία του Ζάγκρεμπ Darko Petrnjak, τον πολυβραβευμένο συνθέτη και κιθαρίστα Νότη Μαυρουδή που με τον νέο και ταλαντούχο κιθαρίστα Γιώργο Τοσικιάν μάγεψαν το κοινό με νότες από Κούβα, Αργεντινή και Ισπανία, το συγκρότημα Ionian String Trio, με τους Γιάννη Τουλή (Τσέλο), Σπύρο Γκικόντη (Βιόλα), Ανδρέα Γεωργοτά (Βιολί) σε μία σύμπραξη με υπέροχη μουσική μπαρόκ αλλά και με σύγχρονα έργα και τη μουσικοτεχνολόγο, σολίστ κιθάρας και συνθέτρια Ελένη Σκάρκου.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιηθούν σεμινάρια σε σπουδαστές, φοιτητές και μαθητές κιθάρας όλων των επιπέδων, μουσικά εργαστήρια, διαγωνισμοί, διαλέξεις, συναυλίες και παράλληλες δραστηριότητες όπως μαθήματα yoga για κιθαρίστες, περιπατητικές διαδρομές, εκδηλώσεις και πολλά άλλα δρώμενα.
Όλες οι εκδηλώσεις ήταν δωρεάν για το μουσικόφιλο κοινό, που είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές συναυλίες στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, στο Κάστρο Μολύβου, καθώς και στο προαύλιο της Πινακοθήκης. Οι μαθητές και σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και να διδαχθούν από διεθνούς φήμης καθηγητές, να διαγωνισθούν και να κερδίσουν βραβεία, να βοηθήσουν τη στάση του σώματός τους με μαθήματα yoga από καταξιωμένους δασκάλους, καθώς και να πάρουν μέρος σε συναυλίες.
Ο πρόεδρος του Φορέα, Νικόλαος Μόλβαλης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τους συντελεστές του Ιονίου πανεπιστημίου, τους προσκεκλημένους καθηγητές και καλλιτέχνες που πλούτισαν με την παρουσία και τις συναυλίες τους τον τόπο μας, και τους μαθητές των σεμιναρίων και τόνισε πως: «Κοινή φιλοδοξία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και του Ιονίου πανεπιστημίου είναι αυτός ο θεσμός να ανοίξει τα όριά του και να αποτελέσει, χρόνο τον χρόνο, έναν διεθνή θεσμό μουσικής με κεντρικό άξονα τη σπουδή της κλασσικής κιθάρας, αλλά και άλλων εκφάνσεων της μουσικής και του τραγουδιού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου