Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Θεατρικό Εργαστήρι νέων στη Μύρινα: "Η Μάσκα ως δρόμος για τον ηθοποιό - Εφαρμογή στο αρχαίο δράμα" 



Με στόχο την  άμεση ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας της Λήμνου και τη επαφή της  νεώτερης γενιάς με το επαγγελματικό θέατρο που δοκιμάζει και δοκιμάζεται στη σύγχρονη Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί θεατρικό εργαστήρι νέων και θεατρική παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Σίμου Κακάλα και της ομάδας του, Εταιρία Θεάτρου Χώρος. Μέσα από το εργαστήρι θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν μία ζωντανή και σύγχρονη σχέση με το Αρχαίο Δράμα, να απελευθερώσουν την εκφραστικότητά τους μέσα από τη μάσκα, να κατασκευάσουν οι ίδιοι μάσκες, να διευρύνουν τη σχέση σώματος και λόγου με το ρυθμό καθώς και να εξελίξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού.

Το κείμενο, που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την καθημερινή δουλειά αλλά και την τελική παρουσίαση, θα είναι ο Ορέστης του Ευριπίδη σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη.Σημειώνεται ότι το εργαστήρι θα διαρκέσει συνολικά δέκα μέρες και θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου 2014. Θα πραγματοποιείται καθημερινά τα απογεύματα με μία μέρα ρεπό, αν χρειαστεί. Η παρουσίαση, που θα προκύψει από τη δουλειά των συμμετεχόντων θα γίνει σε  δημοτικό χώρο στην Μύρινα, το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα.

Δήλωση συμμετοχής στο: e-mail anel-sa@otenet.gr  και στα τηλέφωνα 2254023849, 225402460

Συντελεστές της εκδήλωσηςΣίμος Κακάλας και Ομάδα Θεάτρου Χώρος 

Ημερομηνία και ώρα εκδήλωσης24 Απριλίου– 2 Μαΐου 201417.00 – 22.00 Καθημερινές / 16.00 – 21.00 Σαββατοκύριακο **Οι συναντήσεις θα είναι για δέκα μέρες συνεχόμενα, πέντε ώρες κάθε μέρα. Η συμμετοχή πρέπει να είναι σοβαρή, συνειδητή και άκρως δεσμευτική ως προς τις ώρες του εργαστηρίου. 

Χώρος εκδήλωσης Μύρινα Λήμνου, Δημοτικός Χώρος






Λίγα Λόγια για την ομάδα
Ο Σίμος Κακάλας γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο ως ηθοποιός. Κατόπιν σκηνοθέτησε μεταξύ άλλων τα έργα "Γκόλφω" του Σπύρου Περεσιάδη, "Απόκοπος" του Μπεργαδή, "Λιωμένο βούτυρο" του Σάκη Σερέφα (Έπαινος Σκηνοθεσίας 2008, Ένωση Ελλήνων Κριτικών), "Recycle "για το Εθνικό Θέατρο, "Ερωφίλη" για το Ίδρυμα Κακογιάννη, και πέρυσι το καλοκαίρι για το Φεστιβάλ Αθηνών το "Σύσσημον" του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Επίδαυρο.Με στόχο πάντα την ουσιαστική έρευνα, η ομάδα θεάτρου Χώρος προσεγγίζει το αρχαίο θέατρο επιστρέφοντας στις απαρχές, πιστεύοντας ότι "σήμερα όπου όλοι φωνάζουν ταυτόχρονα και ό,τι μας απασχολεί κρατάει μόνο μια στιγμή, οφείλουμε να αναμετρηθούμε με μεγέθη που μας ξεπερνούν, να φορέσουμε τα πρόσωπα των ανθρώπων που πέρασαν και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου