Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σαμιώτικο πεύκο και παραδοσιακή υλοτομία Σάμου 

Το «Πέλαγος Πολιτισμού» σε συνεργασία με το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου» διοργανώνει την δεύτερη εκδήλωση για το σαμιώτικο πεύκο το Σάββατο, 12 Απριλίου 2014, στις 19.30  στην αίθουσα εκδηλώσεων, των Γενικών Αρχείων Σάμου (Γ.Α.Σ.).





Οι εκδηλώσεις καλύπτουν χρονικά το διάστημα Σεπτέμβριος 2013 – Νοέμβριος 2014 και οργανώνονται σε τρεις ενότητες, με διακριτά περιεχόμενα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κυρίως στη Σάμο και εν μέρει (έρευνα και συλλογή υλικού) στην Αθήνα. Στη δεύτερη εκδήλωση αυτής της σειράς, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 και ώρα 19.30, θα συζητηθεί η πρόοδος των εργασιών του Προγράμματος καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα από τη διερεύνηση των αρχειακών πηγών και των σχετικών προφορικών μαρτυριών. 





Θα παρουσιαστούν οι αναλυτικές καταγραφές των εργαλείων υλοτομίας και του μηχανικού εξοπλισμού. Η συζήτηση θα καλύψει τις περιγραφές τοπικών κατασκευών και των προϊόντων από ξυλεία της Σάμου και θα ολοκληρωθεί με τις πρώτες διατυπώσεις συμπερασμάτων της έρευνας και τις αξιολογήσεις της προόδου υλοποίησης των έργων του στόχου. 


Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή ανοιχτής συζήτησης και η θεματολογία της επιγραμματικά είναι η εξής:

Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προγραμματισμένη ημερίδα και την έκδοση του προγράμματος.
Συζήτηση για την πρόοδο και τα διαφαινόμενα αποτελέσματα.
Ανοιχτή συζήτηση και σύντομες τοποθετήσεις σχετικά με τη θεματολογία του έργου.

Συντελεστές της εκδήλωσης

Εισηγητές: Κώστας Δαμιανίδης, Βαγγέλης Δημητριάδης, Δημήτρης Θρασυβούλου, Χρίστος Λάνδρος, Έλσα Χίου 

Χώρος εκδήλωσης 

Σάμος, Γενικά Αρχεία Σάμου (Γ.Α.Σ.), Αίθουσα Εκδηλώσεων
Ώρα: 19:30
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου