Σάββατο 14 Ιουνίου 2014


"Το Τραγούδι της Γης"

Θεατρικές παραστάσεις, εμπνευσμένες από το ομώνυμο έργο του Στράτη Μυριβήλη

Με αφορμή και έμπνευση από το "Τραγούδι της Γης" του Στράτη Μυριβήλη, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός "ΚΟΧΥΛΙ", σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνει σειρά θεατρικών παραστάσεων, βασισμένων στο ομώνυμο έργο. 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα νησιά Λήμνο, Λέσβο και Χίο, με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης "Τα Μνημεία Ζωντανεύουν", στο πλαίσιο του έργου "Πέλαγος Πολιτισμού", που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νησιών Αιγαίου 2007-2013. Η δράση έχει ως στόχο το άνοιγμα και τη ζωντανή χρήση πολιτιστικών μνημείων με δραματοποίηση κειμένων συγγραφέων, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από το Βόρειο Αιγαίο. 






















Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης των παραστάσεων, Στρατής Πανούριος: "το κείμενο του Στράτη Μυριβήλη θέτει ξανά το νόημα και το σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξής μας, ανακαλύπτοντας τη θεϊκή συγγένεια όλων 'των όντων και των πραγμάτων'. Ο ανθρώπινος πόνος και το δάκρυ, οι απλές χαρές, η αναζήτηση του θαυμαστού δεν είναι πλέον κάτι ξέχωρο από το Δημιουργό είναι μέρος του, είναι κομμάτι της ύπαρξής του. Η Γης είναι το μοναδικό μας σπίτι μέσα στη μοναξιά του απείρου, είναι ο τόπος που ενδυόμαστε την Ψυχή για να δοκιμάσουμε ξανά και ξανά τη γεύση της ζωής". 

Ο κύκλος των θεατρικών παραστάσεων "Το Τραγούδι της Γης" αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα ποιητικό ταξίδι στον Πολιτισμό του Βορείου Αιγαίου, που θα ζωντανέψει στα νησιά μας, μαζί με τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Συντελεστές της εκδήλωσης
Στρατής Πανούριος: Σκηνοθεσία – Διασκευή – Σύλληψη
Βέρα Ζεύκη: Ενδυματολογική Επιμέλεια 
Λήδα Ξυδιά: Μουσική Σύνθεση 
Στρατής Πανούριος: Αφηγητής
Λήδα Ξυδιά: Κανονάκι, Τραγούδι

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων:
20.00

Ημερομηνίες και χώροι εκδήλωσης
ΛΗΜΝΟΣ
Παρασκευή, 20 Ιουνίου, Λήμνος: Μετόχι Μητρόπολης

ΛΕΣΒΟΣ
Δευτέρα, 23 Ιουνίου: Κάστρο Μυτιλήνης
Τετάρτη, 25 Ιουνίου: Ναός Μέσων
Παρασκευή, 27 Ιουνίου: Ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου
Κυριακή, 29 Ιουνίου: Μονή Λειμώνος

ΧΙΟΣ
Τρίτη, 1 Ιουλίου: Πολυχώρος «Citrus»
Τετάρτη, 2 Ιουλίου: Πλατεία Μεστών

Η είσοδος στις θεατρικές παραστάσεις είναι δωρεάν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου