Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Θεατρική παράσταση:  “Όταν μας χτύπησε η κρίση”

Το Πέλαγος Πολιτισμού διοργανώνει μια μοναδική θεατρική βραδιά, με την επίκαιρη κωμωδία που θα αγγίξει όλους τους θεατές, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές γέλιου: “Όταν μας χτύπησε η κρίση”  την Παρασκευή 25 Ιουλίου στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο, στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

“Όταν η φτώχεια και η δυστυχία γίνονται καθεστώς, η τέχνη οφείλει να ανασκουμπωθεί και να αφήσει στην άκρη τη θαλπωρή του εγωκεντρισμού της, και της ψευδεπίγραφης ευδαιμονίας. Να πρωτοπορήσει στην ανάδειξη των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους, που μέχρι χθες είχαν ονοματεπώνυμο στην καθημερινότητα και δικαίωμα στο μέλλον, να γίνονται μέσα σε μία στιγμή αυτόχειρες.  Επιβάλλεται να γίνει "μπροστάρισσα" στην αφύπνιση των χασμουρημένων "θέλω" και να χλευάσει με κάθε τρόπο τους δικτάτορες των αρρωστημένων "πρέπει". Για να πάψουν να αναπνέουν οι αριθμοί και να ψυχοραγούν πεινασμένα παιδιά, στου δείκτες μιας διεφθαρμένης παγκοσμιοποίησης, είναι ιερό καθήκον της Τέχνης να πει: "ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!", “ξεσπά” η σκηνοθέτης της παράστασης, Ελένη Αμπανούδη, περιγράφοντας μας το έργο.



“Γραβατωμένους βρυκόλακες που πίνουν το αίμα ανέργων κι απόκληρων για να χορτάσουν οι δικές τους επόμενες γενιές, η τέχνη του Θεάτρου με την πένα της μπορεί να τους στείλει  στην αγχόνη του γέλιου επί σκηνής. Ζητιάνοι και εγκληματίες, θα φαντάζουν μπροστά τους οι Άγιοι της Κόλασης που οραματίστηκαν, προβάλλοντας το "Ο Θάνατος σου η Ζωή μου" ως το ιδανικό σύστημα που πρέπει να ζήσουν τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε πολύ, δε θα πάρουμε!”.

Χρόνος:
Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τόπος:
Δημοτικός θερινός κινηματογράφος στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας στις 21.00.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία:  Ελένη Αμπανούδη
Κείμενα:  Δώρα Σκαρλάτου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Αγγελική  Χατζαντωνά
Αντρέας  Παπασταμάτης
Αντώνης  Ζησιόπουλος
Αφροδίτη  Πρωίου
Γωγώ  Νικολάρα
Ειρήνη  Βλήτα
Ειρήνη  Καραβασίλη
Έφη  Τρομπούκη
Κατερίνα  Γαρυφάλλου
Κούλα  Κουντουρούδα
Μιχάλης  Στουπάκης
Παντελής  Πιτσικούλης
Πελαγία Κοντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου