Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Φεστιβάλ Μαστίχας

Η σχέση της μαστίχας με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, την τοπική παραδοσιακή παραγωγή, αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία θα αναδειχθεί σε σειρά εκδηλώσεων, με αφετηρία την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιούν εκδήλωση την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Ομήρειο στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί η έναρξη του Φεστιβάλ Μαστίχας.



Η εκδήλωση λειτουργεί ως αφετηρία σειράς πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, που θα υλοποιηθούν στη συνέχεια.
Στόχος τους είναι να καταδειχθεί και να προβληθεί η σχέση της μαστίχας με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, την τοπική παραδοσιακή παραγωγή, αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.
Κατά την εκδήλωση θα γνωστοποιηθούν επίσης τα πρώτα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αναμνήσεις από μαστίχα», που εφαρμόζεται ήδη σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
Το Φεστιβάλ Μαστίχας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πέλαγος Πολιτισμού»περιλαμβάνει: εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σεμινάριο φωτογραφίας, φοιτητικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό και ποικίλες πολιτιστικού περιεχομένου δράσεις που θα γίνουν εντός του 2014.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Μαστίχας η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου