Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Νύχτες στο μουσείο κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο 


Το Πέλαγος Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και με την ευκαιρία της πανσελήνου τού Αυγούστου, διοργανώνει τρεις ξεχωριστές βραδιές, από 9 έως 11 Αυγούστου 2014 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. 

Σε τρεις συνεχόμενες βραδιές, από τις 5 από απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ ο χώρος του Μουσείου θα υποδέχεται το κοινό με ποικιλία εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, επιστημονική ενημέρωση κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και μια εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Η οργάνωση των εκδηλώσεων εντάσσεται στο Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ" και ειδικότερα της δράσης "Γιορτές της Γης στη Λέσβο", που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου 2007-2013" του άξονα προτεραιότητας "Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου". Η δράση είναι ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.


Το Πρόγραμμα αναλυτικά:
Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, ώρες 17.00-22.00 μ.μ.:

• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» (ώρα έναρξης: 17.00 μ.μ.) 

• Παρουσίαση και περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου (ώρα έναρξης: 19.00 μ.μ.) 
• Προβολή του ντοκιμαντέρ «Aristotle’s Lagoon» (ώρα έναρξης: 20.00 μ.μ.)

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, ώρες 17.00-22.00 μ.μ.:
• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη: Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς" και προσομοίωση μεγάλων σεισμών στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου (ώρα έναρξης: 17.00 μ.μ.) 
• Παρουσίαση από τον κ. Ηλία Βαλιάκο με θέμα "Γεωλογικά μνημεία της Λέσβου – Η γεωιστορία του Αιγαίου στο Γεωπάρκο Λέσβου" και επιστημονική περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου (ώρα έναρξης: 19.30 μ.μ.)
• Μουσικές κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο – Μουσική εκδήλωση με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου (ώρα έναρξης: 21.00 μ.μ.)

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, ώρες 17.00-22.00 μ.μ.:
• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μικροί Παλαιοντολόγοι" (ώρα έναρξης: 17.00 μ.μ.) 
• Παρουσίαση από τον κ. Γιώργο Γρημπυλάκο με θέμα "Νησιώπη: Ένα υποθαλάσσιο Απολιθωμένο Δάσος έρχεται στο φως" και περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου (ώρα έναρξης: 19.30 μ.μ.)
• Προβολή του ντοκιμαντέρ "Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο" (ώρα έναρξης: 21.00μ.μ.)

Συντελεστές της μουσικής εκδήλωσης:
Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, θα τραγουδήσουν και θα παίξουν οι μαθητές του Αναγνωστηρίου Αγιάσου:
Σαντούρι: Αργύρας Μιλτιάδης, Γεωμηλά Άρτεμη, Ζαφειρίου Πηνελόπη, Καρακωνσταντή Μυρσίνη, Σκλεπάρης Δημήτρης και Τσομπανέλλης Στρατής 
Τουμπερλέκι: Κουτσκουδή-Βουρλή Κατερίνα 
Τραγούδι: Καρακωνσταντή Γιάννα 

Τους μαθητές του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα συνοδεύσει με την κιθάρα ο μουσικοδιδάσκαλος Κώστας Ζαφειρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Την Κυριακή 10 Αυγούστου η μεταφορά των συμμετεχόντων στην εκδήλωση θα γίνει δωρεάν με λεωφορείο, στις 5.00 μ.μ. από τη Μυτιλήνη (περιοχή πάρκινγκ). 
Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2251047033 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου